Microsoft re-designer den originale iPod emballage – less is more

Jeg elsker simpelthen denne video som efterhånden har nogle år på bagen. Virkelig morsom. Men også tankevækkende.

Af Kim, Designbutik Kolding

Der går rygter om at det var ansatte fra Microsoft selv, der lavede den i protest imod de design-guidelines, der på det tidpunkt forelå i virksomheden. Man kan godt forstå det. Og det er et godt eksempel på hvad Apple har gjort anderledes end sine konkurrenter. Som Jonathan Ives, chefdesigneren fra Apple siger, “Det er ikke hvad vi har lavet, det er hvad vi har udeladt, jeg er mest stolt af”, i forbindelse med designet af iPaden.

Amerikanske Michael Schrage der forsker i innovation og entreprenørskab på MIT i Boston, (Massachusets University of Technology) foreslog engang et firma at prøve at Apple-ficere en emballage som de arbejdede med. Det gav faktisk gode resultater og helt nyt perspektiv på deres udfordring, hvor de ellers sad fast. Det var som han forklarer, et eksperiment mest for sjov, men med et overraskende resultat.

Videoen her er eksemplet på det omvendte. At Microsoftificere Apples emballage.

Jeg synes dog de har fået en noget bedre smag siden.