Vidste du at…Lisa Buhl i Kolding er blandt de 4 bedste interiørbutikker i Danmark – nu to år i træk!

Tag med på besøg i butikken og find ud af hvad, der gør Lisa Buhl så unik. Og hvordan indretning også kan blive til parterapi.

Af Kim, Designbutik Kolding

Designbutik Kolding er et lokalt forankret online magasin og webshop, der lader dig møde byen og design på en ny måde.

Mød månedens sponsorer.
Donér til historierne med MobilePay
Læs mere om Designbutik Kolding

Jeg var indtil for nyligt ikke selv klar over det. I Adelgade i Kolding ligger en af Danmarks 4 bedste interiør butikker. Lisa Buhl. I en gammel smuk bygning med historiske mursten, hvori en kugle fra svenskekrigen er indlejret og dørpartiet er lavet af den kendte danske keramiker Bindesbøl. I baghaven ligger Koldinghus.

IMG_0677

Lisa brænder for indretning og rådgivning. Butikken er hendes Aladdins hule med interiør, hun ikke kun sælger til folk, der kommer ind fra gaden men også bruger, når hun laver indretning for sine kunder. Såvel private som firmaer.

Dette er hendes forretningsmodel : At få tingene til at virke i synergi. Både at kunne tilbyde indretning og interiør. Nu opgraderer de også deres online butik. For som Lisa siger: “Man kan ikke mere klare sig som detail butik alene. Idag skal der mere til”.

IMG_1471

Da Lisa flyttede hjemmefra og om at klare sig selv

Lisa startede med at lave indretningsopgaver hjemmefra. Den første opgave blev til en historie i Vejle Amts Folkeblad. Så var stilen lagt.

Hendes første butik lå i Låsbygade. Her var de første produkter primært tekstiler og tapeter.

Da butikken, hun har idag, blev ledig, MÅTTE hun bare springe til. På grund af bygningens skønhed og historie, vingesuset der gennemsyrer de gamle mure og beliggenheden i den lille brostenbelagte gade.

Det ene tog det andet. Flere produkter kom til. Nu er det over 10 år siden, hun startede.

Lisa Buhls filosofi og kunsten at turde

Lisa baserer sit arbejde på en filosofi i sine indretningsforslag og valg af produkter. Det vigtigste er ikke, at det skal se godt ud. Det skal først og fremmest kunne mærkes. Indretningen skal, udover at være funktionel, passe til bygningen og de, der bor i den. Den skal være personlig, og man skal kunne føle sig godt tilpas. Der skal være en rød tråd i det, man laver.

Fagligheden, ligger på rygraden. En ganglinje skal feks være ubrudt. Det nytter ikke noget, man lægger forhindringer i vejen, der forstyrrer. At man falder over ting, der hvor man kommer ind. Derfor samarbejder hun også tæt med sine kunder, for at kunne forstå deres behov, og hvem de er.

Indretning for 1500 kr. inklusive parterapi

Et af butikkens produkter er, at Lisa kommer på besøg og rådgiver for 1500 kr. Og det behøver ikke ende med at blive dyrt. Man kan opnå meget ved at rykke rundt, og ofte gøres det på stedet. Et par puder og en plaid kan gøre underværker. Det er nemlig vigtigt at beholde noget af det bestående. Ikke bare skifte det hele ud. Smide sin historie over bord. Der skal være plads til både det gamle og det nye.

Nogle gange fungerer Lisa nærmest som psykolog og parterapeut. Hun oplever ofte at få opgaver, hvor fx to fraskilte skal flytte sammen. I det forhold kan der være en tendens til, at det er kvinden, der har bukserne på, når det handler om at forene tingene fra de to tidligere liv. Her kan manden have svært ved at komme til orde. Så sørger Lisa for også at støtte ham i hans idéer. På den måde skabes der plads til begge parter, og det er med til at styrke forholdet og dermed en fælles fremtid.

Om at flytte både mennesker og virksomheder

Så Lisa både rådgiver og mægler. For det kan være vanskeligt at vide, hvad man vil have…. De fleste ved det ikke på forhånd, når de kommer i butikken eller skal have indrettet.

Det samme gælder mange firmaer. Ofte forfalder de til det sikre, og det kan desværre betyde, at de ikke formår at udtrykke deres personlighed og identitet. Lisa opfordrer til, at man skal vove at springe ud i noget nyt. Bruge hele paletten, ikke bare sort og hvidt. Det spring hjælper Lisa med.

Lisa har bla hjulpet koldingfirmaet “Beierholms Væverier” med at satse. Det var dog ikke var så svært ! De var helt med på noderne – også de skæve. Om indretningen har været medvirkende til det er uvist, men Beierholm blev kåret til Europas 6. bedste arbejdsplads i 2015, og blev i 2016 nomineret til årets virksomhed i Kolding.

Succes har mange veje

Lisa har skabt sin ved at følge sit hjerte, og hun er nu bla blevet belønnet for sit arbejde i form af en nominering, som en af Danmarks bedste interiør butikker i 2015. I bedømmelsen blev der lagt vægt på mangfoldighed. At man er innovativ og udadvendt, også på nettet. (Opdatering: Lisa Buhl er blevet nomineret igen i 2016!)

Dertil står Lisa Buhl for det unikke. Kreativitet med kant. Når hun indretter og i sit valg af interiør til butikken. Ting er ifølge hende ikke interessante bare, fordi de har et navn. Derfor får hun ofte sine løsninger special lavet og tilpasset. Både på egen systue og i samarbejde med bla designstudiet DesignByUs i København samt en møbelproducent i nærområdet, der er god til levere de ting, hun ikke har i forvejen.

For det vigtigste er ikke at sælge, hvad hun allerede har. Det vigtigste er at give kunderne lige præcis det, de har brug for.

Detailhandlen er under pres

Lisa mener dog også, der ligger nogle store udfordringer og lurer i horisonten. Detailhandelen er under pres. Hvis udviklingen fortsætter, vil den måske helt forsvinde. Kvalitet koster, men trenden er, at det først og fremmest skal være billigt. Hvilket specialbutikker som Lisas kan have svært ved at konkurrere med i længden.

Om at give livet indhold

I dag ville det være svært at vende tilbage som ansat, selvom livet som selvstændig godt kan være hårdt. Deri ligger mange timer, og man skal slet ikke begynde at regne på, hvad man får i timen. Men man bliver heller ikke selvstændig for at blive rig, fortæller Lisa. Hvilket mange måske tror. Man gør det, fordi man har en vision. Fordi man brænder for det, man gør.

Og som sagt har det for Lisa altid ligget i maven. At ville indrette og arbejde kreativt.

Så derfor skal min varmeste opfordring også lyde til at besøge Lisa og Merethe i deres både moderne, skæve og rustikke interiørbutik. Her får man meget for pengene: Personlig rådgivning, unikke produkter og hjælp til at indrette og skabe rammerne for det liv, man ønsker. At give det form – og give det indhold.

Her finder du Lisa Buhl

Lisa Buhls hovedbutik ligger Adelgade 8, 6000 Kolding

Hendes hjemmeside er nu også en webbutik der er spændende at gå på opdagelse i
www.lisabuhl.dk

Derudover har hun startet et Design Outlet i Låsbygade, hvor man fra tid til anden, kan købe forskellige varer til nedsatte priser.

 

Lån designet med hjem

En vigtig del af Lisa Buhls service er at anbefale sine kunder låne ting med hjem før de køber dem. Velvidende at de skal opleves i kontekst. 

Tag mobilen med ned i butikken

Lisa foreslår ofte sine kunder at de tager et billede på mobilen af det sted de godt kunne tænke sig at købe noget til. Så kan billedet hjælpe Lisa og Merethe til at give vejledning. Dog vil hun da også gerne ha at man handler hos hende. Men ellers er det værd at investere de 1500 kr. i at Lisa kommer ud. Et skitse forslag koster 2500,-