Designbutik Kolding – forretningsmodel og etik

Designbutik Kolding baserer sig på en ny måde at drive forretning på. Vi giver en masse gratis væk.

Vi brænder for det vi gør og vil dele så meget som muligt, men vil også gerne finde en måde hvorpå vi kan vedblive med at gøre det. Måske endda komme til at leve af det.

Der er to ting der kan muliggøre dette.

 • At finde de rigtige forretningsmodeller der skaber win-win-win situationer
 • At have en høj etik og troværdighed

Vore forretningsmodel

Designbutik Koldings forretningsmodel vil være under løbende udvikling. Vi bliver nødt til at eksperimentere for at finde ud af hvad virker. På samme måde har vi også forventning om at platformen vil udvikle sig efterhånden som vi bliver klogere.

Vi har valgt online annoncer fra. Vi synes ikke de bidrager positivt til en side som vores.

I første omgang baserer vi vores forretning på følgende:

Webshop

Vores webshop har fra starten af været en integreret del af idéen om Designbutik Kolding. Her sælger vi egne og andres produkter der har en god historie. Primært vil det være produkter fra lokale, men kan også godt være andre steder fra som det giver mening at udbyde til salg. Besøg den her.

Affiliate aftaler

Affiliate er en populær måde at tjene penge på for især blogs på nettet. Det kan være en mode-blog hvor “bloggeren” feks skriver om tidens mode, og i den forbindelse henviser, linker, til forskellige produkter. Når du så som læser køber det produkt der henvises til får “bloggeren” en procentdel af salget.

Designbutik Kolding vil også prøve at skabe sådanne affiliate aftaler. Ofte foregår det via et link, til feks en bog vi anmelder. Så foregår det helt automatisk. Men det bliver straks lidt sværere hvis vi gerne vil lave aftaler med feks. en butik nede i byen. Måden hvorpå vi gør dette arbejder vi på, men i første omgang vil vi lave aftaler der betyder du kan downloade og printe en kupon. Hvis du da benytter dig af denne i den pågældende butik vil vi til gengæld få et aftalt beløb eller en procentdel af salget. Én ting er sikkert. Det vil aldrig blive dyrere for dig.

Donationer

Du kan allerede idag finde mange programmer osv. på nettet som du kan benytte gratis, men hvor du opfordres til at støtte udvikleren bag med en donation. På samme måde vil vi gerne give vores læsere mulighed for at donere til os.

Man kan hjælpe os ved at donere på flg. måder

Ikke alle er aktive fra starten, men vil blive tilføjet efterhånden. Måske også andre kommer til efterhånden som vi bliver klogere.

Og nogle vil blive fjernet hvis de ikke viser sig at give mening, eller netop kan erstattes af noget bedre. Altsammen med formål alene at styrke platformen.

 • Donér til artikler
  Den ene er at give en donation til hver enkelt artikel. Synes du om den, og/eller vil du gerne støtte os iøvrigt så giv meget gerne et mindre beløb. 5, 10, 15 kr. Alt vil hjælpe os til at gøre Designbutik Kolding økonomisk bæredygtig.

  Engangsdonation til platformen
  I vores butik kan du finde produktet “donation”. Her kan du donere et større beløb mod at få et af butikkens produkter med i købet.

  Månedlig donation
  Tilmeld dig som fast donor til platformen. Dette er en enkel måde at støtte os på, der er med til at sikre at vi kan skabe et stærkt grundlag at arbejde udfra. Ved at vælge denne måde at donere på, trækkes der hver måned et fast beløb fra din konto som du til enhver tid kan opsige.

Sponsorater

Én af de måder vi også har tænkt os at generere en indkomst på er at kunne tilbyde butikker og virksomheder at blive sponsorer. Det betyder IKKE at de kan betale sig fra at få skrevet en bestemt artikel eller sælge et bestemt produkt. Vi vil dog fortælle om vores sponsorere. Både når vi byder dem velkommen, og når vi siger farvel og tak. På den måde giver vi muligheden for at blive set af vore læsere, og fortælle om hvem der støtter os.

Vi opretter derudover en speciel side hvor man kan se hvem der støtter os, og giver plads til det budskab de måtte vælge at bringe. Vi vil selvfølgeligt hjælpe til med at dette bliver så relevant og interessant som muligt. Også gerne grafisk.

Som et nyt tiltag vil vi finde sponsorer til hver historie uafhængigt af indholdet iøvrigt. Sponsoren vil da blive nævnt i forbindelse med denne.

Abonnér på Designbutik Koldings Nyhedsbrev

Det koster ikke noget at abonnere på vores nyhedsbrev, men til gengæld er det en vigtig del af at gøre vores produkt stærkt at vi kan påvise at vi har mange faste læsere. Dermed bliver det lettere feks. at lave gode affiliate aftaler. Men også at tiltrække gode tips til artikler til siden. Når beder dig om at abonnere på vores nyhedsbrev, giver du os din mailadresse som vi da sender til. Ikke for tit dog. Det kan blive irriterende. Men engang imellem, hvor det bliver en god måde at holde sig orienteret på.

Vi vil aldrig anvende mailadresserne til andet end at kommunikere direkte med vore læsere på en ordentlig måde. Vi deler dem ikke med andre og man kan til hver en tid afmelde sig nyhedsbrevet.

Personlig branding og salg af ydelser

Da idéen om den online-version af Designbutik Kolding opstod, var en del af tanken at det også kan være en måde at styrke vi der står bag´s “brand”.

Siden omhandler nogle af de ting vi beskæftiger os med professionelt iøvrigt, og ved at skrive om dem og de bliver delt, tænker vi at vi kan opbygge en ekstra troværdighed indenfor vores branche.

Det betyder også at vi selv vil tilbyde nogle af vore egne ydelser og produkter. Men på lige fod med hvad vi prøver at gøre for andre.

For på en måde er det, det samme vi prøver at gøre for alle vi fortæller historier om på siden. At gøre hvad vi og de gør både nærværende og relevant, for dermed at øge kendskabet til dem. Med muligheden for også at styrke “deres” brand.

Men nogle gange kan det modsatte selvfølgeligt også godt opstå. At nogle historier betyder at ens opfattelse kan blive mere negativ, eller ihvertfald mere nuanceret. Designbutik Kolding vil dog altid prøve at stå for at bringe det positive frem i de historier vi bringer. Dog vil vi aldrig bringe noget vi ikke kan stå inde for. Hvilket du kan læse mere om under etik

Etik og troværdighed

På en side som dette er det essentielt at vi er gennemsigtige i det vi siger og hvad vi gør. Vil vil dele alt det vi kan om hvorfor vi gør det vi gør, hvordan vi gør det og hvad.

Det betyder feks at vi har læst de bøger vi anmelder. Og prøvet de produkter vi sælger.

Ligesom vi vil fortælle om hvordan vi også har tænkt os at skabe en indkomst for at få friheden til at dele de gode historier, og de andre tiltag vi vil sætte i søen.

Vi vil gøre vores ypperste for at fremstå som et etisk og troværdigt medie, der arbejder for at muliggøre de ting vi tror på her i verden. Flere ord behøver der ikke siges om den sag.

Spørgsmål

Hvis du har spørgsmål til noget af ovenstående, så skriv til kontakt@designbutikkolding.dk. Så vender vi tilbage hurtigst muligt.