Besøg Pakhuset – Nyt væksthus med højt til loftet åbner på Kolding Havn

Der bliver endnu dejligere på havnen, når innovation og entreprenørskab i Kolding får et nyt sted at vokse fra august 2016. Gennem de sidste års tid har Svane Shippings gamle pakhus fået en gennemgående renovering og står nu klar til at modtage andet end gods fra skibene. Nu bliver der nemlig skibet nye ideer og virksomheder i vækst, ind og ud af portene i stedet for.  

Designbutik Kolding er et lokalt forankret online magasin og webshop, der lader dig møde byen og design på en ny måde. 

Mød månedens sponsorer.
Donér til historierne med MobilePay
Læs mere om Designbutik Kolding

Tag en audio rundtur med Amanda i Pakhuset (Lidt dårlig lyd i starten):

 

Introduktion

Af Designbutik Kolding, Kim

Jeg har været en del af iværksættermiljøet i Kolding i mange år. Og har set en del initiativer både komme og gå. Af de etablerede der er tilbage er der nu House of Innovation der ligger i en gamle bank på hjørnet af Jernbanegade og Buen. Her kan man som nystartet iværksætter få sig en plads, samt netværk, hjælp og sparring til at udvikle sin forretning.

Der er nu skabt en ny mulighed, for de der formår at overleve og gerne vil vokse sig endnu stærkere, for at etablere sig mere permanent i et sådant udviklingsmiljø.

Det gamle “Bornholmerpakhus” på havnen får nyt liv og vil i fremtiden danne rammerne for et nyt spændende innovationsmiljø, hvor virksomheder kan vokse og gro i samarbejde med byens øvrige erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner.

Designbutik Kolding har inviteret husets nye koordinator Amanda Hedevang til at fortælle mere om huset og initiativet.

amanda hedevang

Af Amanda A. Hedevang, projektleder og koordinator
Læs mere om Amanda i denne artikel fra Ugeavisen i Kolding
Og vores artikel om GoBuddy, som hun driver ved siden af sit arbejde i Pakhuset – lige her

Jeg har igennem de sidste fire år arbejdet med iværksætteri i særdeleshed blandt de studerende på de videregående uddannelser i Kolding i forbindelse med GoBuddy. Men har siden maj fokuseret på et nyt og spændende hus på havnen – Pakhuset.

Jeg er nemlig så heldig først at være projektleder på etableringen af huset og fællesskabet og d. 1 august skiftede jeg kasket til at blive den daglige koordinator af huset. Det er SÅ spændende!

fullsizeoutput_cd5

IMG_0268

IMG_0263

Pakhuset blev bygget tilbage i 1903 og har igennem tiden været brugt til mange forskellige ting lige fra reelt pakhus til toldbod og kommer nu til at etablere sig som byens nye innovationsmiljø. Et utraditionelt arbejdsfællesskab for uddannelsesinstitutioner, iværksættere og en række små- og mellemstore virksomheder i Kolding Kommune.

Der kommer til at være en helt særlig energi og drivkraft i huset med denne store diversitet blandt brugerne. Huset vil komme til at sprudle af aktivitet med dette særlige spændingsfelt mellem erfaring, viden og nytænkning.

Jeg er slet ikke i tvivl om at det kan mærkes så snart man går ind ad dørene. Jeg får den BEDSTE arbejdsplads!

Jeg glæder mig til at være med til at skabe disse muligheder mellem alle de forskellige parter og tror på at vi kommer til at skabe noget helt unikt med den sammensætning af mennesker vi får i huset. Jeg får de SEJESTE bofæller!

Pakhusets sammensætning og muligheder

I Pakhuset er der mulighed for at leje et selvstændigt kontor med plads til helt op til 5 personer. Derudover er der mulighed for blot at leje et skrivebord i et fælleslokale med plads til 12 personer i alt.

Det er gået stærkt med genudlejningen da efterspørgslen for netop denne slags kontorfællesskaber er stor. Derfor har Pakhuset nu åbnet op for endnu en mulighed, hvor man kan leje sig ind i fællesarealet.

IMG_0293

Håndskitse 2 af Linnea Lykkegaard Laursen-1

Håndskitse 1 af Linnea Lykkegaard Laursen-1

Design og visualisering: Anne Halskov og Linnea Lykkegaard Laursen, LLLDesign

IMG_0245

Dette er fleksible løsning og henvender sig til dem der f.eks. er kørende konsulenter og blot har brug for et sted at sidde en gang eller to om ugen.

Ved alle tre løsningerne er fordelene klare; man får lynhurtigt WiFi, professionelle rammer og mødelokaler med plads op til 125 personer.

Samtidig bliver man en del af familien af Syddanske Forskerparker og får dermed adgang til mødelokaler i forskerparkens øvrige afdelinger i Odense og Sønderborg.

Den største grund til at flytte ind i huset er dog at blive en del af det sociale og faglige fællesskab, som kommer til at være kendetegnet for Pakhuset. Man hjælper hinanden til succes, og hvor man mødes jævnligt i fællesområderne til arrangementer og netværksaktiviteter.

Få en plads eller rundvisning

Allerede nu er 85% af huset lejet ud og ansøgningsprocessen er stadig i gang.

Det er nemlig sådan, at alle interesserede skal udfylde den online ansøgningsformular, hvorefter de kommende lejere udvælges løbende.

På den måde sørges der for et alsidigt hus med masser af forskellige kompetencer.

Jeg glæder mig virkelig til, at huset slår dørene op d. 3 august for indrykning af en masse spændende mennesker med høje ambitioner.

IMG_0305

Ansøgning og åbent hus

Man kan ansøge her: www.pakhusetkolding.dk eller kontakte mig, Amanda Hedevang, på aahe@syddanskeforskerparker.dk eller ringe på telefon: 24 79 11 61 for en rundvisning.

Hvis man ikke er en af de heldige der kommer til at sidde sammen med os eller på anden måde gerne vil opleve huset, vil jeg hellere end gerne vise huset frem.

Feks til vores Åbenthus d. 26. August 2016 fra 19-21

– se mere og følg med på vores facebook side

Vi glæder os til at se dig!

IMG_0319

Peter Larsen kaffe indtager det lille Vejerhus ved indkørslen. De vil både servere til huset, og planen er man kan køre forbi og købe sin kaffe tidligt fra morgenstunden – så der er mange gode grunde til at slå et slag forbi Pakhuset på havnen.

Her finder du Pakhuset

Sdr. Havnegade 7, 6000 Kolding

Besøg hjemmesiden

Besøg facebook-siden