Mails til min business mentor – verdens bedste lokumslæsning for iværksættere!

Da Hanne startede sin egen forretning, søgte hun en mentor hos Business Kolding. Hun ville have sparring under processen med at udvikle sin arbejdscafé, Cafetik Refugiet i Kolding. Det blev Henri Rix, som blev den heldige og slap igennem nåleøjet som mentor og sparring for Hanne. Hvad de ikke vidste, var at samarbejdet skulle føre til en bog…

Af Kim, Designbutik Kolding

Designbutik Kolding er et lokalt forankret online magasin og webshop, der lader dig møde byen og design på en ny måde. Læs mere om Designbutik Kolding.
Donér til historierne med MobilePay.

Det var starten på en sjov og spændende tid, hvor de talte om emner som målgrupper, markedsføring, indkøb, produktudvalg, lager, økonomi og meget mere. Mentee og mentor, fik afholdt mange møder, men de skrev endnu flere e-mails til hinanden. Med spørgsmål, svar, muligheder og synspunkter.

Hanne og Henri blev så begejstrede for forløbet med mentorskabet, at de valgte at skrive en bog om det. Hanne fik idéen – og dén var Henri straks med på. Ifølge Henri faldt ordene nogenlunde sådan hér:

Hanne: ”Ej, det har været et fedt forløb – det burde vi skrive en bog om!”
Henri: ”Mener du det?”

Henri kunne ikke rigtigt tro, at det var hendes alvor – det tager hurtigt 3 – 4 måneder at skrive en bog og inden den er på gaden med korrektur, grafik, opsætning og tryk, går der nemt et helt år fra startskuddet.

Men vi gjorde det! – siger Henri med stolthed i stemmen.

Man kommer helt tæt på

Jeg har medstor fornøjelse læst bogen, og tør godt sige, at den har både humor og bid – bogen giver et spark til den ensomme hverdag, du som iværksætter kan opleve, når du starter virksomhed. Der er tit ingen kolleger at dele opgaver og udfordringer med – og selv om der er liv og kunder i forretningen, kan du ikke tale med kunderne på samme måde som et internt team.

Det hele er bygget op via de mails Hanne og Henri sendte til hinanden. Hvilket er en dejlig intim måde at blive “inviteret indenfor” på. Det føles lidt som om man kigger demover skulderen.

Derudover stilles der skarpt på gode råd, og møgirriterende spørgsmål til dig som læser.

Du kan finde hjælp i bogen, uanset hvilken branche du er i, og hvor din “business” befinder sig rent udviklingsmæssigt. Altså uanset om du overvejer at starte selv, om du er i gang, har været i gang i kortere eller længere tid.

Bogen har noget på hjerte til dig, som vil drive og ikke mindst udvikle din virksomhed – og det kan du mærke, når du læser den. Den er let læst, men der er stof til mange timer. Ikke mindst inspiration til udviklingen af din forretningsidé. Og selvom du ikke lige har en sådan p.t. – så læs med. Og få et indblik i en iværksætters både komplekse og vidunderlige verden.

Læs mere om mentoring

Du kan læse mere om mentor- og menterollen i en anden historie her på Designbutik Kolding: “Få dig en business mentor – når du vil videre”. Skrevet af Henrik Rix. Her får du også bud på hvor du finder sådan én.

Køb bogen

Men ellers – køb bogen. Vi har i samarbejde med Hanne og Henri sat den til salg på Tobbers Kaffebar i Munkegade her i Kolding.

Du kan også købe den her i webshoppen som PDF.

Rigtig god læselyst!