Tag imod! En vigtig lille guldklump af en bog for og om især kreative iværksættere

Kan du genkende dig selv i ordet “kreativ iværksætter”, eller er du nysgerrig på hvad det egentligt betyder, og hvad det kræver at leve af det man brænder for. Er du klar til at tage imod den hjælp der findes, for at lykkes eller komme i gang som selvstændig. Så er det nu du skal læse videre…

Om bogen: “Tag imod! – hjælp til især kreative iværksættere”
Af Hanne Fevre

119 sider

Hanne 1

Bogen er skrevet til dig, som har indset, at du og din virksomhed opnår hurtigere succes, hvis du får hjælp, støtte og vejledning.

Deleøkonomi er hot – her deler vi viden og erfaringer helt uden omkostninger. Bogen inspirerer og fortæller dig, hvor og hvordan du finder hjælpen hos:

  • Mentor
  • Coach
  • Advisory Board
  • Netværk

Og du får gode råd fra andre kreative og passionerede iværksættere, som deler deres historier med dig.

Køb den her

En læsers perspektiv
Af Kim Aagaard Holm, Designbutik Kolding

(Opdatering: Jeg har siden jeg skrev denne lille anmeldelse fået et fast job, men bruger mange af de ting jeg har lært som iværksætter i mit arbejde. En gang iværksætter sjæl altid iværksætter sjæl.)

Der er skrevet mange bøger om iværksætteri og forretningsudvikling. Men sjældent om det at være, såkaldt, kreativ iværksætter, og hvad det er for udfordringer og muligheder der driver sådan én. Jeg er selv en af slagsen vil jeg mene. On- off igennem mange år. Fra dengang jeg var overbevist om at jeg aldrig skulle være selvstændig, til idag hvor jeg slet ikke kan lade være.

IMG_3408

Det betyder ikke at jeg aldrig har været eller vil være ansat igen, det har helt klart sine fordele, men jeg har opdaget at det mest af alt er en måde at tænke og agere på der udspringer af en dyb personlig kilde uanset hvad man beskæftiger sig med. Noget der kan være til både glæde og gavn, men også kan være rigtigt hårdt indimellem fordi man brænder så meget for det man gør.

Men det er netop noget af det Hanne tager fat på, i sin bog hvor hun deler egne og andre kreative passionerede iværksætteres erfaringer – plus bogen fortæller om hvordan man finde hjælp til at understøtte både sin forretning og sin personlighed, fx ved brug af en mentor, coach, Advisory Board og ikke mindst sit netværk.

IMG_3403

Hanne Fevres egen passion er at skrive gode historier. Hun er selvstændig kommunikatør, og har været det i 17 år. Ikke alt er gået efter hendes planer, men hun siger selv, at hun vil have ”point for at prøve”. Bogen er hendes anden fagbog om iværksætteri og mentoring. Læs om den første her.

Hanne er desuden selv mentor hos Business Kolding og har både mærket i egen business og hørt mange iværksættere fortælle om, hvor mange udfordringer der er i hverdagen og hvor ensomt det kan være, at drive egen lille virksomhed. Det inspirerede hende til at skrive denne bog og hendes ønske er, at mange flere tager imod den hjælp som findes.

Og jeg synes der er rigtig megen inspiration at hente. Både i andres historier, jeg optræder selv med én, og de små afsnit indimellem der behandler de forskellige indsigter, emner og muligheder. Jeg har personligt allerede været omkring flere af dem, men på en mindre struktureret måde, og uden det overblik som Hannes bog hjælper til med at skabe.

IMG_3406

Her er det sat i system, og bare det faktum at jeg kan genkende mig selv i det der bliver skrevet, gør at jeg føler mig set og taget alvorligt på en helt anden måde end jeg ellers er vant til i de mere gængse iværksættermiljøer. Det giver mig lyst til både at læse og kæmpe videre for det jeg tror på. Samtidigt med at jeg netop føler mig lidt mindre ensom, som Hanne beskriver det, når jeg får indsigt i nogle af de andre iværksætteres meget personlige beretninger og gode råd de deler.

IMG_3405

For hvad betyder det egentligt, at være kreativ + iværksætter. Hvordan skiller det sig ud fra alt det andet iværksætteri vi ellers går og taler om. Det kommer bogen også med et godt bud på, og deri ligger nok det vigtigste bidrag, hvorfor det er vigtigt den er blevet skrevet. At der endeligt er en bog til og for sådan nogle som os, og dig der måske ved at læse den kan genkende dig selv, og få modet og redskaberne til at springe ud i at være selvstændig.

Så tag imod! – og rigtig god læselyst.