Kolding Striben – juni 2016

Kolding Striben reintroducerer tegneseriestriben som medie – nu bare online. Kolding Striben vil både være striber lavet af lokale, hvor historien er fri – eller striber der fortæller historier relateret til Kolding.

Kolding Striben – juni 2016, er lavet af Alina Milišunaite, der er en dansk-lettisk blækkunstner, som arbejder med organiske farver udvundet af blade, te, bær og kaffe…

Alina er desuden en del af kommunikationsbureauet Artinn. Her er hun ansvarlig for kunst og design på forskellige områder. Inkl. maleri og design til boligudstyr samt tøj.

Denne serie, “Inside” vandt 1. præmien i tegneseriekonkurrencen “Robot Comics”, udskrevet af Kolding Bibliotekerne i 2013.

Historierne stikker dybt i Alinas univers, og når vi ser denne kan vi på Designbutik Kolding ikke lade være med at tænke på vores egen rolle som kuratorer her på siden, hvor vi jo “vælger hvem vi vil være”, igennem de ting, historier osv. vi bringer. Dermed håber vi at kunne fremstå unikke, og værdifulde for nogen her i verden.

Læs mere om Alina til sidst i indlægget
Du kan se flere af Alinas arbejder mere på hendes facebook side

image

image

image

image

image

image

image

imageimage

Mere om Alina

image

Alina har studeret på erhvervsakademiet i Kolding og fandt sin danske kæreste imens hun studerede, hvorfor hun valgte at blive i landet, ikke mindst fordi parret blev forældre i 2015.

Alinas livsfilosofi bygger på frihed til at fortolke verden individuelt – alle har forskellige udgangspunkter for at forstå livet – dvs. der findes 6 milliarder verdensopfattelser hvilket fordrer en hvis ydmyghed overfor det “fremmede”/ukendte.

Denne devise kan man også finde i genskinnet fra hendes tegneserier, historier og blæktegninger, hvor dyr fra hele verden mødes og hjælper hinanden ad livets forkromede vej.